Aicinām piedalīties pieredzes braucienā uz Zemgali


Latvijas valsts budžeta finansētā  programma “Kultūrorientācijas kursi un iekļaušanās pasākumi Ukrainas civiliedzīvotājiem” atklāta projektu pieteikumu otrais konkurss | biedrība „RITINEITIS” | projekts “Kultūrorientācijas pasākumi  Ukrainas civiliedzīvotāju  iekļaušanās  veicināšanai Balvu novadā” | Nr. 2023.LV/UKR_KO/2/17

Запрошуємо взяти участь у екскурсійній подорожі до Земгалі
16.novembrī aicinām piedalīties pieredzes braucienā uz Zemgali (muzeji, pasākumi). Dalība bezmaksas. Nodrošināta ēdināšana un ieejas biļetes. Izbraukšana no Balvu kultūras centra stāvlaukuma pulksten 8:00. Pieteikšanās pa tālruni +371 26162614 (projekta vadītāja Maruta)
16 листопада запрошуємо взяти участь у екскурсійній подорожі Земгалі (музеї, заходи). Членство безкоштовне. Надається харчування та вхідні квитки. Виїзд зі стоянки Культурного центру Балву о 8:00. Заявка за телефоном +371 26162614 (керівник проекту Марута)

Projekta aktivitāte „Latvijas pamats- tās reģioni”. Projekta dalībnieki apmeklēs četrus Latvijas reģionus: Latgali, Vidzemi, Zemgali un Kurzemi. Šo braucienu mērķis ir iepazīt reģionu līdzības un atšķirības, izzināt vēsturi, kultūru, dialektus, pārvaldes formas, kā arī apzināt Latvijas, kā valsts vērtības, t.sk. Satversmē ierakstītās. Katrā pieredzes braucienā ir paredzēts apmeklēt vismaz vienu muzeju vēstures liecību uzzināšanai, vismaz vienu kultūras iestādi/ organizāciju, lai redzētu tās dažādās izpausmes, valsts pārvaldes iestādi (katrā reģionā atšķirīgu), plašākai valstiskuma izpratnes veidošanai, dabas objektu, kā Latvijas vērtību un uzņēmēju, kas spētu dalīties ar savu pieredzi, stāstu un iedvesmotu arī projekta mērķa grupu izmantot dažādas iespējas uzņēmējdarbībā.

Aktivitāte tiek īstenota projekta “Kultūrorientācijas pasākumi Ukrainas civiliedzīvotāju iekļaušanās veicināšanai Balvu novadā” ietvaros. Projekta mērķis ir izmantojot Kārļa Skalbes pasakas “Kaķīša dzirnavas” motīvus, nodrošināt kultūrorientācijas kursu un pasākumu kopumu, kas sekmēs sadarbību starp Ukrainas civiliedzīvotājiem un Latvijas sabiedrību. Četru projekta aktivitāšu laikā projekta mērķa grupa iepazīs Latvijas reģionus un to vēsturi, kultūrtelpu un iespējas, stiprinās valodas prasmes un izpratni par dialektiem, iepazīs tiesiskuma pamatus un valsts pārvalžu darbību, iedvesmosies viens no otra, kā arī kļūs par daļu no Balvu novada kopienas, kopīgi iestudējot izrādi par godu K.Skalbes jubilejai 2024.gadā “Kaķīša dzirnavas”, tādējādi caur dažādiem kultūras, sporta un dabas elementiem, izprotot Latvijas vērtības, valstiskumu, atšķirības un līdzības, veicinot iekļaušanos Balvu novadā.

Kontaktinformācija:
Projekta vadītāja Maruta Castrova,
tālrunis +371 26162614, e-pasts: azote@azote.lv

Bookmark the permalink.

Comments are closed.